בית פרטי - יהוד

פרויקט מעניין וייחודי המשלב בין סגנון מודרני בעל קו ישר ונקי- לסגנון כפרי בעל קו טבעי ולא מוגמר.

השראה

עיקר ההשראה בפרויקט זה, נבע מן הניגוד המשלים בין הגבר לאישה:
הגבר- שגדל בכפר בשרון נמשך ביסודו לטבע, לכפר, לצורה הגולמית ולגווניי האדמה.
האישה- מתחברת יותר לסגנון המודרני ,לקו הנקי- מינימליסטי ולגוונים הלבנים והבהירים.

 הקונספט העיצובי

כניסת הטבע לבית והשתלבותו באופן שאינו יפגע בקו הנקי המודרני, אלא ישמש לו כערך מוסף, המכניס לבית חמימות והרגשה משפחתית ונעימה. בנוסף ליצור קשר חזק בין החוץ לפנים ויצירת זרימה חופשית ונעימה בין הפונקציות.

 הצרכים הפונקציונליים

לאחר חקירת צרכי המשפחה, אורח חייהם, רצונותיהם וחלומותיהם, בנינו פרוגראמה מתאימה, הדורשת תכנון וארגון מחדש לקבלת: מטבח גדול ומואר, יישור קומת הקרקע למפלס אחיד, הכנסת אור טבעי לבית, גישה ישירה מהסלון לגינה ומהמטבח לחניה, תכנון סוויטת הורים מפנקת הכוללת מקלחת נפרדת ועוד 3 חדרי שינה לילדים, יצירת קשר בין חדר האמבטיה למרפסת השירות.

הנתונים הקיימים

כשהגענו למקום בפעם הראשונה, ראינו נכס שלא טופל כלל מבחינה עיצובית ותכנונית, אך מלא בפוטנציאל - כמו אבן מלוכלכת שלאחר הליטוש המתאים אתה יודע שתחשוף את היהלום החבוי בה.

וילה ישנה בעלת 2 קומות, טיח החוץ מלוכלך ומתקלף, הגינה, שנמצאת כמטר מתחת למפלס הסלון מוזנחת וחסרת שימוש, הגישה לגינה מסורבלת ומצריכה יציאה מדלת הכניסה והקפה של הבית עקב הפרש המפלסים המשמעותי.
לקומת הקרקע כמעט ולא נכנס אור טבעי, המטבח קטן עם חדר מזווה בנוי, ש.אורחים, סלון במפלס שנמוך ב-30 ס"מ ובו אח בנוי שאיננו בשימוש.

המדרגות המובילות לקומה העליונה, היו עשויות בטון שעליו מודבק שטיח מרופט ומעקה המדרגות המעורער, נראה כאילו בוצע בעבודה ביתית מכמה קרשים ישנים שנצבעו.

בקומה העליונה 4 חדרי שינה סטנדרטים ללא יחידה מיוחדת להורים, חדר אמבטיה משותף לכולם בגודל של חדר שינה- שרב שטחו אייננו מנוצל, חדר שירותים, יציאה למרפסת שירות שהגישה אליה היא דרך אחד החדרים ולא דרך האמבטיה.

תיאור הפרוייקט

בתחילת מלאכת התכנון של קומת הקרקע, המטרה הראשונה הייתה ליצור קשרים חזקים עם החוץ- מה שהתבטא ביישור כל רצפת הקומה למפלס אחד,הכולל הגבהה של הגינה למפלס הסלון, מה שהצריך ייעוץ הנדסי, יציקות וביסוס יסודות בקרקע בכדי למנוע תזוזות / קריסות עתידיות.

לאחר שתוכנן מפלס אחיד בין הסלון לגינה, היה צורך במעבר ביניהם ובהכנסת אור טבעי מקסימאלי, מה שהביא להריסת הקיר החיצוני כמעט לחלוטין, פרט לעמוד התומך, פעולה זו גם שירתה את הקונספט העיצובי, לפיו המטרה היא להכניס את הטבע הביתה, ויצרה מצב של להיות בבית ולהרגיש בגינה, כאשר הגינה נשקפת מכל מקום בקומת הקרקע.

את האח הישן, השמשנו מחדש, תוך שמירה על צורתו האותנטית וחיפינו אותו בבריקים בגווני אדמה בהירים, שבהם השתמשנו גם לחיפוי העמודים, מה שיצר שפה משותפת בין האלמנטים המחופים.

בכדיי ליצור מטבח גדול ומואר, ביטלנו את המזווה הבנוי ובכך יצרנו מטבח מרווח, בעל קוים נקיים הכולל גם דלפק אכילה(אי) ל4 סועדים ומקומות אחסון רבים.

על מנת ליצור אוירה טבעית בבית ולאזן את הקו הנקי, זיהינו צורך בהכנסה עדינה של טקסטורות ופריטים בעלי חזות גולמית, כדוגמת חיפוי השעם על אחד הקירות, או חיפוי העץ המדורג מאחורי קיר הטלוויזיה, אשר הוסיפו טקסטורה מעט גסה, טבעית וחמימה לקומת הקרקע.

בכדי להשלים את המראה הטבעי בסלון, היה צורך בהכנסת אלמנטים המתאפיינים בקו עקום וצורה גולמית- מה שהביא אותנו ליצירת 2 פריטים ייחודיים מפרי הדמיון:

1.שולחן העץ שבסלון- העשוי מפרוסת גזע גדולה ונדירה של עץ אקליפטוס שהונחה על רגלי ברזל צבועות בצבע שמנת.

2.גוף התאורה שמעל שולחן הסלון- "Indian light" יצירה אישית בעבודת יד של המעצב דוד אברג'ל שייצר את גוף התאורה בשיתוף פעולה עם יצרנים וספקים שונים, במיוחד עבור הפרויקט.

גוף התאורה עשוי ממספר מרכיבים עיקריים:

(א)פרוסת עץ סיסם הודי- הפרוסה בעלת קו היקפי גולמי וטקסטורה טבעית, כאשר ישנם עדיין חלקים מקליפת העץ המקשטים את היקף הפרוסה. הפרוסה בעלת 2 גוונים, פנימי וחיצוני, והם מחברים בין האלמנטים השונים :

הפנימי- כהה יותר ומתחבר לגווניי חיפוי קיר הטלוויזיה, לשולחן הסלון ולקיר השעם.

החיצוני- בהיר יותר ומתחבר לאלמנטים מעץ אלון כדוגמת מדרך המדרגות.

(ב)גופי תאורה- גופי התאורה שנבחרו הינם 11 ספוטים בטכנולוגיית לד- 3 ספוטים עיקריים בקוטר 11 ס"מ ועוד 8 ספוטים קטנים יותר, בקוטר 5 ס"מ. הגופים מוקמו בצורה שתייצר אפקט של נצנוץ.

(ג)כבלי פלדה- ששת כבלי הפלדה הדקים משמשים לתליית הפרוסה לתיבה העליונה ,המותקנת בתקרה, בצורה שהפרוסה נראית כמרחפת באוויר.

(ד)התיבה העליונה- מקשרת בין הגוף והכבלים לתקרה ומכילה את השנאים וחיבורי החשמל.

השטיח שכיסה את המדרגות, הוחלף במדרכי עץ אלון טבעי והמעקה הרעוע הוחלף במעקה זכוכית, שהקנה לגרם המדרגות מראה מודרני ונקי, עם הרגשה טבעית וחמימה.

מתחת למדרגות, סגרנו את החלל שלא נוצל, לטובת נישה למערכת התקשורת השמע.

בקומה העליונה, היה צורך להוסיף מקלחת נפרדת לחדר ההורים ולהגדיל משמעותית את חדר השינה של ההורים, תוך שמירה על מס' החדרים הקיים- משימה לא פשוטה ומאתגרת, אך לאחר תכנון של מספר חלופות, הגענו לתוצאה הרצויה ע"י חלוקה מחדש של הקומה, שהתבססה בעיקרה על ניצול מקסימאלי של השטח ואיזון בין שטחי הפונקציות לפי סדר העדיפויות והצרכים של כל אחת מהן.

חדר ההורים עוצב בצורה שישרה אוירה רגועה ואינטימית ע"י שימוש בגוונים בהירים ובאלמנטים מרככים כגון וילונות. בכדי ליצור הרגשה ביתית וטבעית ולחבר אותו לעיצוב הכולל של הבית השתמשנו ברצפת פרקט עץ.

חדרי הילדים עוצבו על פי הצרכים המתאימים לכל ילד ועל פי טעמו האישי

חדרי המקלחות עוצבו בקו לבן נקי לתחושת ניקיון וסדר ובנוסף הכנסנו מוצרים ואריחים בטקסטורות של עץ בכדי ליצור תחושת חמימות ואינטימיות.

תמונות לפני ואחרי

4
1
2
3