מספרת בוטיק - Tomer Davidov

פרויקט מרתק עם אופי חזק וקשר בלתי מתפשר לסביבה בו הוא ממוקם. הפרויקט מחבר בצורה אלגנטית בין העתיק למודרני, בצורה המשקפת את אופי הספר ,אופי העסק והסביבה המיוחדת המקיפה אותו.

השראה

את עיקר ההשראה קיבלתי מהסביבה שבו נמצא הפרויקט- על התפר שבין יפו לתל אביב, כאשר מצדו האחד- רחוב סואן ופעיל (שד' ירושלים) ומצדו השני - שדרה שקטה ורגועה (מתחם נוגה) וכן, מצורת הקשתות המאפיינת את השדרה, מאריחים מצוירים ישנים שנשארו על הקיר הישן לאחר ההריסות, וכן מבעל המספרה, תומר דוידוב, שהחיבור איתו היה מיידי.

 הקונספט העיצובי

ליצור עיצוב, שמאזן בין המקום העתיק ,לבין הרצון ליצור מספרה מודרנית וטרנדית בעלת מראה נקי, אך מעט מחוספס ,תוך שימוש במוטיבים ערביים כגון קשתות, סלסולים ואריחים מצוירים אוריינטליים. 

הצרכים הפונקציונליים

לאחר חקירת צרכי העסק, תהליך העבודה בו והבנת הרצונות והחלומות העומדים מאחוריו, בנינו פרוגראמה מתאימה הדורשת תכנון וארגון של מס' פונקציות בחלל המיועד:

בקומת הקרקע- ליצור 2 כניסות ומעבר ברור ביניהם המדגיש את אופי הסביבה, למקם 4 עמדות תספורת כאשר אחת מהם תהיה עמדה מיוחדת לתסרוקות ואיפור המשלבת בתוכה תאורה המתאימה לאיפור הכלות, 2 עמדות חפיפה, עמדה מיוחדת לתסרוקות ואיפור המשלבת בתוכה תאורה המתאימה לאיפור הכלות, דלפק מכירה עם קופה, מתקני תצוגה, פתרונות אחסון, תכנון מדרגות המובילות לקומת הגלריה ומטבחון.

בקומת הגלריה- עמדה לבניית ציפורניים, פינת המתנה, חדר לקוסמטיקאית, חדר הלבשה לכלות, מחסן ושירותים.

 הנתונים הקיימים

חלל מלבני עם קומת גלריה ששימש כמכון רנטגן. מצדו האחד כניסה מכיוון שד' ירושלים- רחוב סואן ומלא ברעש ותנועה, ומצדו השני יציאה למתחם נוגה- שדרה שקטה ורגועה.

הפרויקט ממוקם בבניין ישן והאיזור מאופיין במוטיבים ערביים ובבניינים בעלי עיצוב משומר בכדי לא לפגוע במרקם הנדיר שנוצר שם.

תיאור הפרויקט

הדבר הראשון אליו ניגשנו במלאכת התכנון, היה ליצור שביל המקשר בין 2 הכניסות, הבעיה שעמדה מולנו הייתה מיקום המדרגות הישנות שעמדו באמצע והפריעו למעבר תקין, לכן הוחלט להזיז אותן לצד השני ולמקם אותן בפינה כך שנוכל ליצור שביל נקי ללא הפרעות.

בכדי להדגיש את שביל המעבר, נעשה שימוש באריחים אוריינטליים, שהפכו לטקסטורה המאפיינת את העיצוב ומופיעים כחיפוי במס' מקומות: דלפק המכירה, חיפוי נישות בעמדות החפיפה, וחיפוי קיר המטבחון.

את האריחים בשביל, תוחמים 2 פסים העשויים מפליז- חומר שנותן מראה עתיק ומיוחד ויוצר הפרדה ויזואלית בין האריחים לבין רצפת הבטון המוחלק.

עקב תכונותיו ומראהו של הבטון המוחלק, המתאים לפרויקט בצורה מושלמת – גם נוח ליישום, גם ניתן לצקת אותו בכל הצורות והגדלים, גם נותן מראה עתיק ומחוספס, גם מטשטש את השיערות שנופלות על הרצפה בזמן התספורת וגם נותן נגיעה טרנדית שעוזרת לממש את הקונספט העיצובי, הוחלט שנשתמש בו כחומר ליצירת מס' אלמנטים:

רצפה, קירות הגלריה, גופי התאורה, יציקתו לתוך תבניות הברזל של המדרגות שיוצרו במיוחד עבור הפרויקט ובכך יצרנו שפה עיצובית עשירה ואחידה.

התקרה הייתה כולה נמוכה, דבר שייצר תחושה חנוקה, לכן הרסנו חלק מן התקרה באזור המדרגות וקיבלנו מעין מרפסת עם חלל כפול גדול ומרשים מכיוון רחוב שד' ירושלים.

קירות החוץ מ2 הצדדים נהרסו ובמקומם הותקנו ויטרינות שקופות שמכניסות המון אור טבעי, שנותן תחושה חמימה ונעימה במקום.

שביל המעבר, חוצה את המספרה ל2 חלקים:

חלק המיועד להמתנה והכנה של הלקוחות ובו: דלפק המכירה, פינת ישיבה, 2 עמדות חפיפה, ומטבחון עם עמדה להכנת קפה.
חלק הכולל 4 עמדות תספורת ומדרגות המובילות לקומת הגלריה
עיצוב עמדות התספורת, הושפע ממוטיב הקשתות, החוזר לכל אורך השדרה של מתחם נגה, כאשר החלק של המראה הוא ישר ומיד לאחריו, מתחילה העמדה להתעקל בצורה קשתית עדינה וממשיכה לתקרה, המחולקת לפי העמדות, פרט לעמדה המיועדת לכלות ואיפור - שאותה הוחלט לעצב בסגנון מיוחד של עמדת איפור של שחקנים, עמדה זו, עולה לתקרה, עושה סיבוב ויורדת חזרה. לכל אורך המסגרת של עמדת האיפור, העשויה עץ אלון, מפוזרות נורות לד במרווחים שווים בכדי להאיר את פני המתאפרת מכל הכיוונים בצורה שווה.

בין העמדות, נוצרו נישות, שאותן צבענו בצבע שחור ובתוכן הותקנו מדפים שחורים לתצוגת מוצרים, המדפים השחורים על הרקע השחור יוצרים אפקט מרהיב, בו המוצרים נראים כמרחפים.

תמונות לפני ואחרי

1
2
3
4