עיצוב פנים - דירת מגורים

פרויקט מיוחד ורגיש המגשים את חלומם של המשפחה המתגוררת בו, בעזרת שילוב של עיצוב מודרני עם נגיעות כפריות קלילות תוך שימוש בטקסטורות ובגוונים פסטורליים המעניקים תחושת חופשה בתוך הבית.

השראה

ההשראה לעיצוב נבעה לאחר שיחת ההיכרות עם בני הזוג, בה הביעו את רצונם לחיות בבית ולהרגיש בנופש. לאחר ירידה לעומק הדברים, הגענו גם למקום ספציפי- ים המלח, לכן כל הבית כולו בגווני ים המלח (חום, אוף-ווייט, בז', חול, שמנת, לבן, טורקיז, כחול) אך עם זאת לא וויתרו על כך שבביתם תהיה נגיעה כפרית - כפי שתמיד חלמו.

 הקונספט העיצובי

ליצור עיצוב שבו ירגישו בני הבית שהם בנופש, תוך שימוש בגוונים המזכירים את ים המלח- מקום החופשה האהוב על הזוג. עם זאת, להקנות לבית מראה מודרני, אך לא לוותר על הנגיעה הכפרית.

 הצרכים הפונקציונליים

לאחר חקירת צרכי המשפחה, אורח חייהם, רצונותיהם וחלומותיהם, בנינו פרוגראמה מתאימה הדורשת תכנון וארגון מחדש לקבלת: מטבח גדול מותאם לצרכי הבישול של האישה ומלא במקומות אחסון, דלפק אכילה ל3 סועדים(אי), המרת חדר שינה אחד לחדר עבודה ואורחים וויתור על חדר אחד לטובת סוויטת הורים מרווחת ומפנקת.

 הנתונים הקיימים

דירת מגורים סטנדרטית ולא מעוצבת, עם מטבח ישן ובו משטח עבודה מצומצם וללא מקומות אחסון, המטבח מקשר בין רב הפונקציות בבית, הציבוריות: הסלון, פינת האוכל, ולבין האיזור הפרטי: ארבעת חדרי השינה , המקלחות וכו'.

חדר ההורים קטן ולא מעוצב ובו מקלחת הורים קטנה, ועוד 3 חדרים.

תיאור הפרויקט

את הפרויקט התחלנו דווקא מתכנון המטבח- שהיה הסיבה העיקרית שהניעה את הזוג לשדרוג הבית, עקב אורח חייהם הכולל אירוח כמעט בלתי פוסק וכן כי המטבח בפרויקט זה הוא הלב המקשר בין כל הפונקציות.

בכדי ליצור מטבח בעל משטח עבודה ארוך ורציף זיהינו צורך בתכנון ארון "בילד-אין" שיכיל את כל המוצרים שבד"כ מונעים את הרצף של משטח העבודה, כגון: מקרר, תנור, מיקרוגל ומזווה. לפיכך הוחלט לצמצם מעט מן החדר הצמוד למטבח לטובת בניית הארון.

לאחר מכן קיבלנו משטח ארוך לעבודה נעימה ומרווחת במטבח, ושפע של מקומות אחסון.

את דלפק האכילה הוחלט למקם באמצע המטבח מכיוון שכך נוח להגיש לסועדים את האוכל וגם ליצור עוד מקום אחסון נגיש לעבודה ומעליו נתלו 3 גופי תאורה העשויים עץ משולב עם בטון שנצבע בטורקיז במיוחד עבור הפרויקט.

מול דלפק האכילה מיקמנו מסך טלוויזיה להנאת הסועדים, שמסביבו ומסביב לכל הטלוויזיות בבית מיקמנו מסגרת עץ בסגנון כפרי כמוטיב חוזר, המסכים תלויים כתמונה ללא כל זכר לממירים שהוסתרו בארון מיוחד שיועד לכך.

עיצוב המטבח משרת את הקונספט העיצובי בכל המובנים: חיפוי המטבח עשוי זכוכית, שעליה הודפס נוף מים-המלח שהיווה את ההשראה העיקרית לפרויקט, ארונות המטבח קושטו במסגרות עדינות המשתייכות לסגנון הכפרי ובדלתות הארונות העליונים שילבנו מסגרת מיוחדת עם זכוכית שקופה המאפיינת גם היא את העיצוב הכפרי.

במטבח ישנן נגיעות של עץ אלון, שנבחר כחומר מרכזי בכל הרהיטים בפרויקט, אשר עוצבו על ידי הסטודיו בהתאמה אישית.

בפינת האוכל ובקיר הסלון השתמשנו בבריקים בגוון חול עדין, בכדי לתת דגש לקירות ולקשר אותם לעיצוב הכפרי- מודרני.

מעל פינת האוכל והסלון היו נברשות קריסטל מיוחדות ישנות שנהרסו עם השנים, שאותן הוחלט לחדש ע"י תיקון ,החלפת חלקים וניקוי. הנברשות הפכו לחלק בלתי נפרד מן העיצוב ואליהן צורפו עוד 3 מנורות קיר שעוצבו במיוחד עבור הפרויקט

כסאות פינת האוכל שריפודן השחור התבלה עם השנים, רופדו מחדש בעור לבן בכדי לרענן את האזור ולהתאים אותו לעיצוב החדש.

ספת הסלון המיוחדת הייתה במצב מעולה והוחלט להשאיר אותה ולהוסיף לה שולחן חדש שעוצב גם כן על ידי הסטודיו במיוחד עבור הפרויקט.

חדר השינה הישן היה קטן מדי מכדי לשרת את צרכי הזוג, לכן הוחלט לשבור את הקיר החוצץ בינו לבין החדר הסמוך ולאחד את החדרים לכדי סוויטה מרווחת ומפנקת שתתן הרגשה של חדר בבית מלון.

קירות החדר נצבעו בצבע חול מרגיע, והקיר מאחורי המיטה חופה בגבס לבן מחורץ עם סרגלי מתכת שנצבעו בצבע טורקיז- הרעיון לחפות את הקיר דווקא בצורה כזו הגיע בזמן בחירת ארון הקיר שדלתותיו מחורצות בפס זכוכית בצבע טורקיז, ובכך קיבלנו דו-שיח מעניין בין האלמנטים.

החלק ששימש כאזור הכניסה לחדר הישן נסגר ונוצרה לנו נישה ליד המיטה, שבה השתמשנו לתליית מידוף לספרים ליד המיטה.

מכיוון שהאישה הינה מאפרת מקצועית מהמובילות בתחומה, היה צורך בתכנון פינת איפור מיוחדת ומקצועית שתשמש אותה נאמנה. לשם כך יצרנו רהיט מיוחד ומורכב עם עיצוב שנוצר דווקא מתוך הדבר ששימש בתחילה מכשול: במיקום שאליו יועד הרהיט היה עמוד שלא ניתן להזיז/ להרוס, לכן בחלל שנוצר בין הקיר לעמוד יצרנו ארון אחסון נסתר מאחורי המראה שנפתח ע"י לחיצה על המראה, ובכך קיבלנו משטח אחיד למראה וטשטשנו את ההבדלים בין הקיר לעמוד.

מסגרת המראה העשויה עץ אלון, תוכננה בזוית של 45 מעלות ובתוכה הותקנו פסי לד בכדי להאיר בצורה שווה את פני המתאפרת.

החלק התחתון של הרהיט עוצב בשפה שבה עוצבו שאר הרהיטים בבית:

פלטה עליונה עשויה אלון וגוף הרהיט עשוי עץ סנדוויץ' שנצבע בצביעת ווש מיוחדת בגוון תכלת בהיר משופשף. ניתן לראות את העיצוב חוזר בין היתר בשולחן הסלון, בשידות המרחפות שליד המיטה, בשידת טלויזיה של סוויטת ההורים וכו'.

במקלחת ההורים נוצרה חוויה מאוד מיוחדת עקב רצונם של הזוג להרגיש שהם מתקלחים בטבע. לצורך כך, חופו כל קירות החדר בזכוכית שעליה נוף של יער והותקן ראש גשם בתקרה לתחושת מקלחת גשם ביער.

תמונות לפני ואחרי

1
2
3
4